fbpx

A bejegyzésben reklámnak minősülő tartalom szerepel. 

Gyermekekkel foglalkozni dietetikusként cseppet sem unalmas…

Hihetetlen, de az év fele már el is repült. Itt az ideje egy kicsit megállni, visszatekinteni, és összegezni az elmúlt időszakot. Gyakran érzem, hogy nem haladok olyan tempóban, mint, ahogy elterveztem, de most, hogy kicsit lassítottam, és átgondoltam ennek a 6 hónapnak a történéseit, rájöttem, hogy nagyon tartalmas kis időszak volt.

Januárban csatlakoztam a Kiskanál Kommandó csapatához, ahol izgalmas projektekben vehetek részt, például a VIP csoportban segítem a kisbabás, kisgyermekes szülőket a gyermekük táplálásával kapcsolatos kérdésekben.

A hónap emellett izgalmas előkészületekkel telt, hiszen februárban elérhetővé vált a Szőlőszem első terméke, a hűtőre rakható menütervező. Azóta ez már sok család hétköznapját segíti a tudatosabb, gyorsabb bevásárlás és ételkészítés megvalósításában, színesebb és változatosabb étkezések létrejöttében.

Szerettem volna kicsit konkrétabb tippekkel, ötletekkel is segíteni, ezért Facebook és Instagram oldalamon elindítottam a „Hogyan tervezzünk családi menüt?” poszt sorozatot. Ebben igyekszem röviden, könnyen érthetően megfogalmazni, mire érdemes ügyelni, amikor összeállítjuk a családi étrendet.

Gyermek dietetikus

Márciusban elindult a blogom. Írtam arról, mit tehetünk, ha étvágytalan a gyermekünk, de olvashattok például arról, hogy milyen halakat érdemes kínálni a kicsiknek, vagy hogy adhatunk-e hagymát a babáknak.

A májusi hónap sem telt unalmasan, hiszen gyermek dietetikai online konzultációs lehetőséggel is bővült a Szőlőszem szolgáltatása. A hozzám forduló szülőknek segítek a hozzátáplálással vagy kisgyermektáplálással kapcsolatos kérdések megválaszolásában. 

Egy nem tervezett fordulat, ugyanakkor hatalmas büszkeség számomra, hogy ezentúl a cikkeim és receptjeim a Street Kitchen KIDS felületén is megjelennek.

Ha kíváncsi vagy, milyen ásványi anyag forrásokat érdemes a babák étrendjébe beépíteni kattints ide: 

https://streetkitchen.hu/kids/asvanyianyag-forrasok-baba/

De, ha inkább vacsora ötletet keresel, akkor nézd meg a zöldséges tojásmuffin receptemet: 

https://streetkitchen.hu/kids/sos-falatok/zoldseges-tojasmuffin/

Szerettem volna, hogy megvalósuljon a személyes gyermek dietetikai konzultáció lehetősége is, hiszen tudom, hogy sok család jobban szereti az egészségügyi szolgáltatásoknak ezt a formáját.

Júliustól a Czeizel Intézet gyermekdietetikai szakrendelésen várlak titeket szeretettel, amennyiben szeretnétek hiteles információt a hozzátáplálással vagy gyermektáplálással kapcsolatos kérdésekben. Például: Mik a szükséges/felesleges eszközök? Mi van, ha visszautasítja babánk a püréket/darabos ételeket? Vajon eleget eszik? Nem eszik túl sokat? Mikor és hogyan vezethetjük be az allergéneket az étrendbe? Hogyan tervezzünk menüt? Hogyan készítsünk gyermekünk számára megfelelő ételeket, ami hosszútávon támogatja az egészségét? 

Ha szeretnél bejelentkezni, itt teheted meg: https://czeizelintezet.hu/szolgaltatasok/gyermekdietetika-szakrendeles/

Remélem még sok ilyen tartalmas félév vár a Szőlőszemre. Köszönöm, hogy itt vagytok. Minden támogatás nagyon jól esik és sokat jelent nekem, legyen az egy megosztás vagy őszinte ajánlás más családoknak.

Bartus-Preizler Gabriella

a Szőlőszem gyermekekkel foglalkozó dietetikusa